Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ

του Tony Alamo

Υπάρχουν πολύ περισσότεροι θρησκευόμενοι άνθρωποι σε αυτόν τον κόσμο από ότι άνθρωποι που έχουν σωθεί, αναγεννημένοι μέσω του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ. Η Αγία Γραφή, μας λέει καθαρά ότι η θρησκεία είναι του διαβόλου, αλλά η σωτηρία είναι του ΚΥΡΙΟΥ.1

Η διαφορά μεταξύ της πίστης στον ΧΡΙΣΤΟ και της πίστης στη θρησκεία είναι ότι με τη  πίστη στον ΧΡΙΣΤΟ, είναι ο ΘΕΟΣ που αναζητά τον άνθρωπο. Με άλλα λόγια,  ο ΘΕΟΣ είναι εκείνος που έχει αναζητήσει  τον άνθρωπο και εξακολουθεί να τον αναζητά. Ο ΘΕΟΣ μίλησε πρώτα στον Αδάμ, τον Κάιν, τον Σηθ, τον Ενώχ, τον Νώε, τον Αβραάμ, τον Ισαάκ και τον Ιακώβ στην Παλαιά Διαθήκη. Στην Καινή Διαθήκη, μίλησε πρώτα στον Ματθαίο, τον Ιωάννη και τον Απόστολο Παύλο. Το 1964, Ο ΘΕΟΣ μίλησε  σε μένα και στο διάστημα που μεσολάβησε μεταξύ των  βιβλικών  χρόνων και της σημερινής εποχής μίλησε σε πολλούς άλλους. Με άλλα λόγια, ο ΘΕΟΣ αναζήτησε  όλα τα κριάρια, τους αρχηγούς της οικογένειάς ΤΟΥ, στέλνοντας τα να αναζητήσουν τα πρόβατα που στο μέλλον θα είναι εκείνα που θα σωθούν τελικά, εκείνα που θα περάσουν στην αιώνια Βασιλεία των Ουρανών με τον ΠΑΤΕΡΑ ΘΕΟ, τον ΧΡΙΣΤΟ, τον πρωτότοκο ΥΙΟ ΤΟΥ και το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ.

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ αναθέτει  στους μαθητές ΤΟΥ, δηλαδή σε όλους εμάς να αναζητήσουμε άλλους για να γίνουν μαθητές ΤΟΥ, ώστε και αυτοί να κάνουν το ίδιο.2 Αυτό το κάνει στο Κατά Ματθαίον 28:18-20 με τα εξής λόγια: «Όλη η εξουσία δίνεται σε ΕΜΕΝΑ στον ουρανό και στη γη. Πορευθείτε λοιπόν και διδάξτε όλα τα έθνη, βαπτίζοντάς τα [βυθίζοντας τα εντελώς στο νερό3] στο όνομα του ΠΑΤΡΟΣ και του ΥΙΟΥ και του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ: Διδάξτε τους να τηρούν όλα όσα παρήγγειλα σε σας: και, ιδού, εγώ είμαι μαζί σας πάντα, μέχρι τη συντέλεια του κόσμου. Αμήν.» Αυτός είναι ο ΧΡΙΣΤΟΣ που αναζητά τον άνθρωπο, όχι ο άνθρωπος που αναζητά τον ΘΕΟ. Όταν ο άνθρωπος αναζητά τον ΘΕΟ είναι «θρησκεία», αλλά όταν ο ΘΕΟΣ αναζητά τον άνθρωπο, είναι «σωτηρία».

Όλες οι θρησκείες απαιτούν από τους  ανθρώπους  που δεν έχουν δεχθεί τη σωτηρία να αναζητούν τον ΘΕΟ, ή  οποιονδήποτε  θεωρούν ως  ΘΕΟ. Τι είναι η θρησκεία; Η θρησκεία είναι η πίστη και η ευλάβεια του ανθρώπου σε ό,τι θεωρεί ότι μπορεί να είναι ο ΘΕΟΣ. Στη συνείδηση του κάθε ανθρώπου υπάρχει θεός αλλά δεν γνωρίζει ποιος είναι ο αληθινός ΘΕΟΣ. Γι’ αυτό ο ΙΗΣΟΥΣ, στο Κατά Ματθαίον 28:19, είπε στους τότε μαθητές ΤΟΥ και σε όλους τους μαθητές του μέχρι και σήμερα: «Πορευθείτε λοιπόν και ΔΙΔΑΞΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ, [ποιος είναι ο πραγματικός ΘΕΟΣ που πρέπει να λατρεύουν και ότι πρέπει  να λατρεύουν και να υπηρετούν μόνο ΑΥΤΟΝ], βαπτίζοντάς τους [βυθίζοντας τους εντελώς στο νερό] στο όνομα του ΠΑΤΡΟΣ και του ΥΙΟΥ και του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ».

Για να εισέλθουμε στον Ουρανό, πρέπει να είμαστε τέλειοι.4 Μπορούμε να είμαστε τέλειοι, γιατί ο ΘΕΟΣ μας προστάζει να είμαστε τέλειοι και ο ΘΕΟΣ ποτέ δεν μας προστάζει να είμαστε κάτι που είναι αδύνατο να γίνουμε.5 Ο ΙΗΣΟΥΣ αναφέρει στο Κατά Ματθαίον 5:48, «Να είστε λοιπόν εσείς τέλειοι, όπως είναι τέλειος ο ΠΑΤΕΡΑΣ σας, που είναι στους ουρανούς είναι τέλειος». Εάν πορευόμαστε με το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ, είμαστε τέλειοι. Η προς Ρωμαίους επιστολή 8:1-2 αναφέρει, «Τώρα πλέον δεν υπάρχει καμία καταδίκη [καμία Κόλαση, ούτε Φλεγόμενη Λίμνη], για όσους πιστεύουν στον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ, αυτούς που δεν ακολουθούν τη σάρκα, αλλά το ΠΝΕΥΜΑ. Διότι ο νόμος του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ της ΖΩΗΣ με τον ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ με απελευθέρωσε από το νόμο της αμαρτίας και του θανάτου». Παρατηρήστε ότι η γραφή δεν αναφέρει ότι μπορούμε να τον ηθικό νόμο. Μπορούμε μόνο να απελευθερωθούμε από το νόμο της αμαρτίας και του θανάτου. Ο νόμος της αμαρτίας και του θανάτου, αναφέρει ότι αν παραβούμε τον ηθικό νόμο όταν θα  έχουμε αναγεννηθεί δια του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, δεν υπάρχει άλλη θυσία (συγχώρεση) για τις αμαρτίες μας. Η προς Εβραίους επιστολή 10:26-31 το αναφέρει με τον ακόλουθο τρόπο: «Διότι εάν εμείς αμαρτάνουμε εκούσια αφού λάβουμε γνώση της αλήθειας, δεν υπάρχει πλέον θυσία για τις αμαρτίες, αλλά η φοβερή αναμονή της κρίσης και ο αποτροπιασμός, που θα καταβροχθίσουν τους αντιπάλους [τους εχθρούς του ΘΕΟΥ]. Αυτός που περιφρόνησε το νόμο του Μωυσή μπροστά σε δύο ή τρεις μάρτυρες πέθανε χωρίς έλεος: Τι μεγαλύτερη τιμωρία, νομίζετε, ότι θα θεωρηθεί ότι αρμόζει, σε όποιον καταπατήσει τον ΥΙΟ του ΘΕΟΥ, και υπολογίσει το αίμα της διαθήκης, με το οποίο αγιάστηκε,  ανίερο πράγμα, και το έχει κάνει παρά το ΠΝΕΥΜΑ της χάρης; Επειδή γνωριζουμε ΑΥΤΟΝ που είπε, η εκδίκηση ανήκει σε ΕΜΕΝΑ, εγώ θα ανταποδώσω, λέει ο ΚΥΡΙΟΣ. Και πάλι, ο ΚΥΡΙΟΣ θα κρίνει τους ανθρώπους ΤΟΥ. Είναι φοβερό πράγμα να πέσει κανείς στα χέρια του ζωντανού ΘΕΟΥ». Αυτός είναι ο λόγος που ο φόβος του ΚΥΡΙΟΥ είναι η αρχή της σοφίας.6 Πρέπει να κάνουμε ό, τι ΑΥΤΟΣ λέει, να μείνουμε μακριά από  τις θρησκείες και να αναγεννηθούμε μέσα από  το ΠΝΕΥΜΑ. Αυτή είναι η κατανόηση του τι ΑΥΤΟΣ θέλει από εμάς και ο φόβος του ΚΥΡΙΟΥ είναι κατανόηση.

Στο Κατά Ιωάννη 3:5, ο ΙΗΣΟΥΣ είπε στον Νικόδημο ότι ΠΡΕΠΕΙ να γεννηθεί μέσα από το ΠΝΕΥΜΑ. Ο ΙΗΣΟΥΣ ποτέ δεν είπε ότι θα πρέπει να προσχωρήσουμε σε  κάποια θρησκεία. Η πίστη στον ΧΡΙΣΤΟ δεν είναι καθόλου όπως οποιοδήποτε  άλλο είδος θρησκείας. Και πάλι, η πίστη στον ΧΡΙΣΤΟ είναι ο ΘΕΟΣ που έρχεται να  αναζητήσει τον άνθρωπο, επιθυμώντας  ο άνθρωπος να ΤΟΝ υπηρετεί.

Οι άνθρωποι συχνά ρωτούν, «Ποια είναι η διαφορά μεταξύ χριστιανισμού και θρησκείας;» Ρωτούν π.χ «Είναι ο Χριστιανισμός θρησκεία;» Για να απαντήσω σε αυτή την ερώτηση με ειλικρίνεια, θα έλεγα ότι ο Χριστιανισμός δεν είναι θρησκεία. Ο Αληθινός Χριστιανισμός είναι σωτηρία. Μολονότι ο χριστιανισμός θεωρείται από τους πνευματικά αδιαφώτιστους μία από τις πέντε κύριες θρησκείες του κόσμου, το γεγονός είναι ότι η πίστη στον ΧΡΙΣΤΟ δεν είναι πίστη σε μια θρησκεία. Μπορούμε επίσης να το εξηγήσουμε αυτό λέγοντας ότι εκείνοι που πραγματικά πιστεύουν στον ΧΡΙΣΤΟ είναι χριστιανοί, δεν είναι οπαδοί  καμμίας  υποτιθέμενης χριστιανικής θρησκείας. Οι θρησκείες, μέχρι σήμερα, έχουν ιστορικό βίας  εναντίον του Χριστιανισμού.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία δολοφόνησε εκατομμύρια κατά τη διάρκεια των τριών διαφορετικών ιερών εξετάσεων. Και έχει διαπράξει πολλές άλλες δολοφονίες τα τελευταία δύο χιλιάδες χρόνια, όπως η σφαγή στο Ουάκο, όπου δολοφονήθηκαν πολλά παιδιά, μαζί με τις μητέρες και τους πατεράδες τους. Αυτού του είδους οι ενέργειες εκ μέρους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας συνεχίζονται μέχρι σήμερα.

Μπορούμε να ανατρέξουμε στην Ισπανική Ιερά Εξέταση, καθώς και σε πολλές άλλες αγριότητες που διαπράχθηκαν από το Βατικανό. όπως, μεταξύ άλλων, τα έξι εκατομμύρια Εβραίους που δολοφονήθηκαν  στο Άουσβιτς και σε άλλα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ο σημερινός πόλεμος εναντίον του Χριστιανισμού προέρχεται από το Βατικανό.7 Μας πήραν  περιουσίες αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων  δολαρίων, και πολλοί από εμάς που είμαστε αληθινά αναγεννημένοι Χριστιανοί εκτίουμε ισόβιες ποινές  στις φυλακές με ψευδείς κατηγορίες, λόγω της Καθολικής θρησκείας. Δεν αναφέρομαι  στους καημένους Καθολικούς γονείς που παρακολουθούν  τη λειτουργία  της  Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Αγνοούν αυτά τα γεγονότα, όπως τα αγνοεί και ο υπόλοιπος πληθυσμός του σημερινού κόσμου. Παρόλα αυτά, αυτό που λέω είναι αλήθεια.

Ενώ οι καμπάνες των Καθολικών και των Λουθηριανών χτυπούσαν στην Πολωνία, εκατομμύρια αθώων ανθρώπων θανατώνονταν στους  θαλάμους αερίων και στους φούρνους της Γερμανίας και στη συνέχεια θάβονταν, αφού είχαν μεταφερθεί με μπουλντόζες σε μεγάλους λάκκους (ομαδικοί τάφοι). Κάποιοι, όπως μαθαίνω, ήταν ακόμα ζωντανοί. Οι παρατηρητές τα έβλεπαν όλα και οι παρατηρητές τα άκουγαν όλα.8 Ο ΘΕΟΣ τα είδε όλα και ο ΘΕΟΣ τα άκουσε όλα.9 Δόξα τω ΘΕΩ που υπάρχει και η  Ημέρα της Κρίσεως, η οποία πρόκειται σύντομα να έρθει.10

Σύμφωνα με το κατά Λουκά Ευαγγέλιο Κεφάλαιο 12, στίχοι 1-5, «Εν τω μεταξύ, όταν συγκεντρώθηκε μεγάλο  πλήθος ανθρώπων, μέχρι του σημείου που πατούσε ο ένας επάνω στον άλλο, ΑΥΤΟΣ [ο ΙΗΣΟΥΣ] άρχισε να λέει προς τους μαθητές ΤΟΥ πρώτα απ’ όλα, Προστατεύστε τον εαυτό σας από τη μαγιά των Φαρισαίων [οι θρησκευόμενοι Εβραίοι], η οποία είναι υποκρισία [αμαρτία]. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα συγκαλυμμένο , που δεν θα αποκαλυφθεί· ούτε κρυμμένο που δεν θα μαθευτεί. Ως εκ τούτου οτιδήποτε εσείς πείτε στο σκοτάδι θα ακουστεί στο φως [από τους παρατηρητές και τον ΘΕΟ]· και αυτό που εσείς θα πείτε στο αυτί κάποιου σε κλειστά δωμάτια θα ακουστεί στις ταράτσες των σπιτιών. Και σας λέω φίλοι ΜΟΥ, μην τους φοβάστε γιατί σκοτώνουν το σώμα και μετά από αυτό δεν υπάρχει τίποτα  να κάνουν. Αλλά θα σας προειδοποιήσω ποιον θα πρέπει να φοβάστε: να φοβάστε ΑΥΤΟΝ, ο οποίος αφού σκότωσε  είχε τη δύναμη να τους στείλει στην κόλαση· ναι, σας λέγω, να φοβάστε ΑΥΤΟΝ [τον ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟ ΘΕΟ]».

Ο ΘΕΟΣ εμφανίστηκε στον Αδάμ, ο οποίος δεν ήξερε τι να κάνει. Ο ΘΕΟΣ του είπε να φάει από το δέντρο της ΖΩΗΣ για να ζήσει αιώνια, αλλά αυτός αντί αυτού έφαγε από το δέντρο της γνώσης του καλού και του κακού, από το οποίο ο ΘΕΟΣ του είχε πεί  να μην φάει.11 Και πάλι, ο ΘΕΟΣ εμφανίστηκε στον Αδάμ με τη γνώση της σωτηρίας, αλλά ο Αδάμ προτίμησε τη θρησκεία του Σατανά (γνώση). Ο ΘΕΟΣ εμφανίζεται επίσης  σε ολόκληρο τον κόσμο, και σε σας, με τη γνώση της σωτηρίας, αλλά όπως  τα  τσιμπούρια που προσκολλώνται στο δέρμα των ζώων και των ανθρώπων, έτσι και εσείς πιθανότερα θα προσκολληθείτε  σε κάποια  θρησκεία του Σατανά, έτσι δεν είναι;

Ο ΘΕΟΣ εμφανίστηκε στον Σηθ με τη γνώση της σωτηρίας, και ο Σηθ άρχισε να λατρεύει τον ΘΕΟ. Τότε ο Θεός εμφανίστηκε στον Ενώχ, ο οποίος βάδισε με τον ΘΕΟ, και ο ΘΕΟΣ τον πήρε στον ουρανό για να είναι μαζί ΤΟΥ.12 Στη συνέχεια εμφανίστηκε  ο ΘΕΟΣ στον Νώε.13 Ο Νώε δεν πήγε στον ΘΕΟ, ούτε κανένας από τους άλλους. Ο ΘΕΟΣ πήγε σε αυτούς. Ο Αβραάμ ήταν ειδωλολάτρης, μέλος μιας θρησκείας, εντούτοις ο ΘΕΟΣ πήγε σ’ αυτόν. Δεν πήγε ο Αβραάμ στον ΘΕΟ.14 Ο Μωυσής δεν πήγε στον ΘΕΟ· Ο ΘΕΟΣ εμφανίστηκε και πήγε  στον Μωυσή.15 Ο ΘΕΟΣ εμφανίστηκε σε εκατοντάδες άλλους, όπως στους  μαθητές του. Εμφανίστηκε στον Απόστολο Παύλο, έναν  θρησκομανή, προκαλώντας τη σωτηρία του.16 Ο Παύλος αποδείχθηκε χρήσιμος στον ΘΕΟ με τη σωτηρία του, πολεμώντας σθεναρά ενάντια στις δυνάμεις του σκότους, γράφοντας μεταξύ  άλλων τα δύο τρίτα περίπου του συνόλου της Καινής Διαθήκης. Όλα αυτά αποτελούσαν μέρος της αληθινής σωτηρίας.

Στο Βιβλίο του Δανιήλ μαθαίνουμε ότι έριξαν τα τρία εβραιόπουλα (Σεδράχ,  Μισάχ, και Αβδεναγώ) στο πύρινο καμίνι, επειδή αρνήθηκαν να προσκυνήσουν το χρυσό είδωλο του βασιλιά - αρνήθηκαν να ασπαστούν τη θρησκεία του βασιλιά.17 «Η φωτιά δεν άσκησε καμία δύναμη [πάνω στα σώματά τους], δεν κάηκε ούτε μια τρίχα από το κεφάλι τους, ούτε τα ρούχα τους κάηκαν, ούτε η μυρωδιά της φωτιάς πέρασε πάνω τους. Τότε, ο Ναβουχοδονόσορας μίλησε και είπε: Ευλογητός ο ΘΕΟΣ του Σεδράχ, του Μισάχ, και του Αβδεναγώ, ο οποίος έστειλε τον άγγελό ΤΟΥ και έσωσε τους υπηρέτες ΤΟΥ που ΤΟΝ εμπιστεύτηκαν, και άλλαξε την απόφαση του βασιλιά και έσωσε τα σώματά τους, που δεν θα υπηρετήσουν ούτε θα προσκυνήσουν άλλον θεό [οποιαδήποτε θρησκεία], εκτός από τον ΘΕΟ τους» (Δανιήλ 3:27-28). Στην Καινή Διαθήκη, ο Απόστολος Ιωάννης αντιμετώπισε μια παρόμοια εμπειρία. Τον έβρασαν σε λάδι και δεν κάηκε. Ούτε πέθανε από το βράσιμο.

Είναι θαυμάσιο ότι σε όλη την Αγία Γραφή, όταν ένα άτομο έχει επαφή με τον ΘΕΟ, γίνεται  πάντα επειδή ο ΘΕΟΣ ήταν αυτός που ήρθε πρώτα σε επαφή μαζί του. Ο ΘΕΟΣ, επίσης, ήρθε να  βρει  τον  Ιώβ πρώτος, και στη συνέχεια ο Ιώβ ΤΟΝ υπηρέτησε. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση στην Αγία Γραφή, όπου κάποιος υπηρέτησε τον ΘΕΟ, επειδή το σκέφτηκε αυτός πρώτος να υπηρετήσει τον ΘΕΟ. Ολόκληρη η Αγία Γραφή μιλάει μόνο για τον ΘΕΟ που έρχεται να βρει τον άνθρωπο. Μια μέρα, ο Ησαΐας είδε ένα όραμα, και άκουσε τη φωνή του ΚΥΡΙΟΥ να λέει, «Ποιον θα στείλω, και ποιος θα πάει αντ’ ΗΜΩΝ; Τότε είπε, εδώ είμαι εγώ· στείλε εμένα» (Ησαΐας 6:8). Αφού είδε το  όραμα, ο Ιερεμίας ανασηκώθηκε για να προφητεύσει στους Ισραηλίτες τα λόγια που τον είχε διατάξει να πει ο ΙΕΧΩΒΑΣ (Ιερεμίας 1:4-19). Ο Δανιήλ είδε επίσης ένα όραμα πριν σηκωθεί για να νηστέψει και να προσευχηθεί, ικετεύοντας τον ΙΕΧΩΒΑ για την αποκατάσταση της Ιερουσαλήμ (Δανιήλ Κεφάλαια 7-9). Ολόκληρη η Αγία Γραφή δείχνει ότι πρώτα έρχεται ο ΘΕΟΣ στον άνθρωπο και μετά ο άνθρωπος υπηρετεί  τον ΘΕΟ.

Ο ΘΕΟΣ έρχεται σε επαφή μαζί σας μέσα από εμένα και άλλους ποιμένες και ευαγγελιστές που βρήκαν τη σωτηρία, και επομένως δεν έχετε καμία δικαιολογία. Το ΠΝΕΥΜΑ του ΘΕΟΥ, που ζει και εργάζεται μέσα μας και μέσα από εμάς που σωθήκαμε, αναζητεί να επικοινωνήσει μαζί σας, όχι για κάποια θρησκεία, αλλά για τη σωτηρία σας και τη σωτηρία των άλλων.

Η προς Ρωμαίους επιστολή 10:12-15 δηλώνει ξεκάθαρα ότι ιεροκήρυκες που αποστέλλονται από τον ΘΕΟ πρέπει να αποσταλούν στον κόσμο, ώστε οι άνθρωποι να πιστέψουν προκειμένου να σωθούν: «Γιατί δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ του Εβραίου και τον Έλληνα [Ειδωλολάτρη]: επειδή ο ίδιος ΚΥΡΙΟΣ όλων ανταμείβει πλουσιοπάροχα όλους όσους ΤΟΝ καλούν. Γιατί πράγματι, όποιος επικαλεστεί το όνομα του ΚΥΡΙΟΥ θα σωθεί. Πώς, λοιπόν, θα επικαλεστούν ΕΚΕΙΝΟΝ στον οποίο δεν πίστεψαν; Και πώς θα πιστέψουν σε ΑΥΤΟΝ για τον οποίο δεν έχουν ακούσει; και πώς θα ακούσουν χωρίς κάποιον ιεροκήρυκα; Και πώς θα κηρύξουν, εκτός και αν αποσταλούν; όπως είναι γραμμένο, πόσο όμορφα είναι τα πόδια εκείνων που κηρύσσουν το ευαγγέλιο της ειρήνης, και φέρνουν χαρμόσυνα νέα για καλά πράγματα!»

Και πάλι, ο ΙΗΣΟΥΣ έστειλε εμάς σε εσάς. Ο ΘΕΟΣ σας αναζητά· δεν αναζητάτε εσείς τον ΘΕΟ. Το γεγονός αυτό αποκαλύπτεται σε εσάς στο κατά Λουκάν Ευαγγέλιο Κεφάλαιο 10, στίχοι 1-12, «Μετά από αυτά τα γεγονότα ο ΚΥΡΙΟΣ διόρισε και άλλους εβδομήντα [μαθητές] επίσης, και τους έστειλε ανά δύο πριν από τον ΙΔΙΟ σε κάθε πόλη και τόπο, όπου Ο ΙΔΙΟΣ επρόκειτο να έρθει. Και για τον λόγο αυτό είπε προς αυτούς: Η σοδειά είναι μεγάλη, οι εργάτες όμως λίγοι: προσεύχεστε για να στείλει ο ΚΥΡΙΟΣ της συγκομιδής εργάτες για το θερισμό ΤΟΥ. Πηγαίνετε στον δρόμο σας: ιδού, εγώ σας στέλνω σαν πρόβατα ανάμεσα σε λύκους. Μην κρατάτε ούτε πορτοφόλι, ούτε ταγάρι, ούτε παπούτσια: και μην χαιρετήσετε κανέναν στον δρόμο. Και σε όποιο σπίτι μπείτε, πείτε πρώτα, Ειρήνη σε αυτό το σπίτι. Και εάν ο ΥΙΟΣ της ειρήνης είναι εκεί, η ειρήνη σας θα μείνει στο σπίτι: εάν όχι, θα επιστρέψει σε σας και πάλι. Και στο ίδιο σπίτι παραμείνετε, τρώγοντας και πίνοντας, ό,τι σας δώσουν: γιατί ο εργάτης είναι άξιος του μισθού του. Μην πηγαίνετε από σπίτι σε σπίτι. Και σε οποιαδήποτε πόλη μπαίνετε, και σας δέχονται, να τρώτε ό,τι  σας βάζουν μπροστά σας: Και θεραπεύστε τους αρρώστους που είναι εκεί, και πείτε τους: πλησίασε για εσάς η βασιλεία του ΘΕΟΥ. Αλλά σε οποιαδήποτε πόλη μπείτε, και δεν σας δεχθούν, βγείτε στους δρόμους της και πείτε, ακόμα και  τη σκόνη της πόλης σας, που κάθισε πάνω μας, την τινάζουμε πάνω σας: πέρα από αυτό να είστε βέβαιοι για αυτό, ότι πλησιάζει η βασιλεία του ΘΕΟΥ. Αλλά σας λέω, ότι θα είναι πιο ελαφριά η τιμωρία την ημέρα εκείνη για τα Σόδομα, παρά για εκείνη την πόλη».

Εκείνοι που πιστεύουν σε μια θρησκεία αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να υπηρετήσουν αυτό που νομίζουν ότι είναι θεός, ενώ εκείνοι που πιστεύουν στον ΧΡΙΣΤΟ υπηρετούν τον ΘΕΟ μετά από την παρότρυνση και το άγγιγμα από το ΘΕΟ. Για το λόγο αυτό, λέω ότι κανείς δεν θα πρέπει να βιάζεται να υπηρετήσει έναν ψεύτικο θεό, για να υπηρετήσει μια απλή θρησκεία. Εμείς υπηρετούμε τον ΘΕΟ μόνο όταν ΑΥΤΟΣ, μέσω του ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΟΥ, είναι μέσα μας.18 Αν υπηρετούμε τον ΘΕΟ χωρίς  να ζει πρώτα ο ΘΕΟΣ μέσα μας, είμαστε θρησκεία και όχι σωτηρία. Μεταφορικά μιλώντας, πολλοί άνθρωποι σήμερα κρεμάνε τη ταμπέλα «Χριστιανός» απέξω αλλά μέσα επιδίδονται σε θρησκευτική επιχείρηση. Είναι Χριστιανοί στο μυαλό τους, αλλά στην πραγματικότητα είναι μόνο θρησκευόμενοι.

Τι σημαίνει  να είναι κάποιος Χριστιανός; Χριστιανός είναι αυτός που έχει μέσα του τον ΧΡΙΣΤΟ να ζει και να εργάζεται μέσα από το ΠΝΕΥΜΑ, και παρακινείται από το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ να υπηρετεί τον ΘΕΟ.19 Ένας θρησκευόμενος, από την άλλη πλευρά, είναι αυτός που πιστεύει ότι υπηρετεί τον θεό του επιθυμώντας να κάνει ό, τι νομίζει ότι ο Θεός του θα ήθελε να κάνει. Αυτή είναι η κατάσταση πολλών ομολογούντων Χριστιανών σήμερα. Ομολογούν τον Χριστιανισμό, αλλά δεν έχουν αναγεννηθεί. Δεν έχουν σωθεί, με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν τον ΧΡΙΣΤΟ και δεν έχουν καμία ιδέα για το πώς να ΤΟΝ υπηρετήσουν. Δεν μπορούν να ακολουθήσουν τον ΧΡΙΣΤΟ, επειδή δεν μπορούν να ΤΟΝ ακούσουν.20 Ως εκ τούτου, είναι ισχυρογνώμονες, και ο αληθινός ΘΕΟΣ δεν μπορεί να τους χρησιμοποιήσει. Είναι άχρηστοι. Ωστόσο, στην εμπειρία των γνήσιων Χριστιανών, ο ΚΥΡΙΟΣ είναι ΑΥΤΟΣ που τους καθοδηγεί σε όλα. Λένε απλά, «Ναι. Αμήν». Ο ΚΥΡΙΟΣ είναι ο οδηγός τους και ο ΘΕΟΣ τους. Αυτό είναι εντελώς διαφορετικό από τον τρόπο που ενεργούν οι θρησκευόμενοι  άνθρωποι.

Όταν ο Απόστολος Παύλος συνάντησε τον ΚΥΡΙΟ στον δρόμο προς τη Δαμασκό, οι πρώτες λέξεις που είπε ήταν, «Ποιος ΕΙΣΑΙ, ΚΥΡΙΕ;» (Ο Παύλος ήξερε ότι ήταν ο ΚΥΡΙΟΣ, αλλιώς ποτέ δεν θα είχε ρωτήσει, «Ποιος ΕΙΣΑΙ, ΚΥΡΙΕ;») Ο ΚΥΡΙΟΣ του είπε τότε, «Εγώ είμαι ο ΙΗΣΟΥΣ τον οποίο συ διώκεις [όταν κάποιος διώκει τα μέλη της Εκκλησίας του ΧΡΙΣΤΟΥ, διώκει τον ΧΡΙΣΤΟ. Αυτό συμβαίνει επειδή είμαστε το σώμα ΤΟΥ, ο ναός ΤΟΥ, το σώμα του ΧΡΙΣΤΟΥ]». Η πρώτη επιστολή προς Κορινθίους 3:16-17 μας λέει «Γνωρίζετε ότι είστε ο ναός του ΘΕΟΥ, και ότι το ΠΝΕΥΜΑ του ΘΕΟΥ κατοικεί μέσα σας; Αν κάποιος βεβηλώσει τον ναό του ΘΕΟΥ [το σώμα του ΚΥΡΙΟΥ, που είμαστε], αυτόν θα τον καταστρέψει ο ΘΕΟΣ· γιατί ο ναός του ΘΕΟΥ είναι άγιος, ο οποίος ναός είσαστε εσείς¨». Είναι Άγιος επειδή δεν ακολουθείτε μια νεκρή θρησκεία, μια στην οποία ο ΧΡΙΣΤΟΣ με τον ΠΑΤΕΡΑ από το ΠΝΕΥΜΑ δεν ζει, αλλά έχετε σωθεί ως  ένας αναγεννημένος Χριστιανός. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ από τον ΠΑΤΕΡΑ, από το ΠΝΕΥΜΑ, ζουν μέσα σας  που, αν σωθείτε, είστε ο ναός του ΘΕΟΥ. Για αυτό το ΣΩΜΑ στο οποίο ζει ο ΘΕΟΣ είναι ιερό. και το σώμα όπου δεν ζει ο ΘΕΟΣ δεν είναι ιερό, αλλά ανίερο. Σίγουρα θα θέλετε να είστε Άγιος πέρα από οτιδήποτε άλλο, όταν θα βρίσκεστε στο εδώλιο της Κρίσης του ΘΕΟΥ.

Ο κόσμος είναι γεμάτος περισπασμούς και εκτροπές. Αυτοί είναι περισπασμοί του Σατανά, που προκαλούν το μυαλό σας να πάει σε λάθος κατεύθυνση μακριά από το μόνο σημαντικό πράγμα στο σύμπαν, που είναι να κρατήσετε την ψυχή σας στην υπηρεσία του ΘΕΟΥ και να διατηρήσετε τον ΧΡΙΣΤΟ με τον ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ζωντανούς μέσα σας. «Παραιτηθείτε από τον άνθρωπο, η πνοή του οποίου είναι στα ρουθούνια του: διότι για τι είναι άξιος λόγου;» (Ησαΐας 2:22).

Η επιλογή σας είναι η εξής: θέλετε να είστε το Άγιο ΣΩΜΑ του ΘΕΟΥ, ή θέλετε να είστε απλώς άλλο ένα ανίερο σώμα όπου κατοικεί ο σατανάς; Αν επιλέξτε να γίνετε το ΣΩΜΑ του ΧΡΙΣΤΟΥ, πείτε αυτή την προσευχή:

ΚΥΡΙΕ μου και ΘΕΕ μου, ελέησε την αμαρτωλή ψυχή μου.1 Πιστεύω ότι ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ είναι ο  ΥΙΟΣ του ζωντανού ΘΕΟΥ.2 Πιστεύω πως πέθανε στο Σταυρό και έχυσε το πολύτιμο αίμα ΤΟΥ για την συγχώρεση όλων των προηγούμενων αμαρτιών μου.3 Πιστεύω ότι ο ΘΕΟΣ ανάστησε τον ΙΗΣΟΥ από τους νεκρούς με τη δύναμη του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ,4 και ότι κάθεται εκ δεξιών του ΘΕΟΥ ακούγοντας κάθε εξομολόγηση των αμαρτιών μας και αυτή την προσευχή.5 Ανοίγω την πόρτα της καρδιάς μου και ΣΕ προσκαλώ μέσα στην καρδία μου, ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ.6 Καθάρισε όλες τις βρομερές αμαρτίες μου με το πολύτιμο αίμα σου που ΕΣΥ έχυσες στη θέση  μου  στο Σταυρό στο Γολγοθά.7 Δεν θα με απορρίψεις, ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΕ, Θα μου συγχωρήσεις τις αμαρτίες μου και θα σώσεις τη ψυχή μου. Το γνωρίζω αυτό επειδή ο ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ, δηλαδή η Βίβλος, το λέει.8 Ο ΛΟΓΟΣ ΣΟΥ λέει ότι εσύ δεν απορρίπτεις κανέναν, και αυτό συμπεριλαμβάνει και εμένα.9 Συνεπώς, ξέρω ότι με έχεις ακούσει, και ξέρω ότι μου έχεις απαντήσει, και ξέρω ότι έχω σωθεί.10 Και ΣΕ ευχαριστώ, ΚΥΡΙΕ ΙΗΣΟΥ, που έσωσες τη ψυχή μου, και θα δείξω την ευγνωμοσύνη μου κάνοντας ότι με διατάξεις χωρίς να αμαρτάνω πλέον.11

Τώρα που έχεις σωθεί, «αγαπήσεις [υπηρετήσεις] ΚΥΡΙΟΝ τον ΘΕΟΝ σου εξ όλης της καρδίας σου και εξ όλης της ψυχής σου και εξ όλης της διανοίας σου και εξ όλης της ισχύος σου» (Μάρκ. 12:30).12 Βαπτιστείτε, βυθιστείτε στο νερό στο όνομα του ΠΑΤΡΟΣ, του ΥΙΟΥ και του ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ.13 Μελετήστε επιμελώς την Αγία Γραφή και ακολουθήστε τις προσταγές της μέχρι την ημέρα του θανάτου σας.14

Ο ΚΥΡΙΟΣ θέλει να μεταφέρεις το μήνυμα της σωτηρίας σε άλλους. Μπορείς να γίνεις διανομέας ευαγγελικών κειμένων του Πάστορα Τόνι Άλαμο. Θα σου στείλουμε δωρεάν σχετικά βιβλία. Καλέστε μας ή στείλτε μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση μας για περισσότερες πληροφορίες. Μοιραστείτε αυτό το μήνυμα με κάποιον άλλο.

Εάν θέλετε να σωθεί αυτός ο κόσμος, όπως ο ΙΗΣΟΥΣ διατάζει, τότε μη κλέβετε από τα δέκατα και τις προσφορές του ΘΕΟΥ. Ο ΘΕΟΣ είπε, «θέλει κλέπτει ο άνθρωπος τον ΘΕΟΝ; Σεις όμως με κλέπτετε. και λέγετε, Εις τι ΣΕ εκλέψαμεν; Εις τα δέκατα και εις τας προσφοράς. Σεις είσθε καταραμένοι με κατάραν: διότι σεις με εκλέψατε, ναι, σεις όλον το έθνος [και όλος αυτός ο κόσμος]. Φέρετε πάντα τα δέκατα [το δέκατα είναι το 10% του συνολικού εισοδήματος] εις την αποθήκην, διά να είναι τροφή [πνευματική τροφή] εις τον οίκον ΜΟΥ [ ψυχές που θα σωθούν] και δοκιμάσατε με τώρα είς τούτο, λέγει ο Κύριος των δυνάμεων, εάν δεν σας ανοίξω τους καταρράκτας του ουρανού και εκχέω την ευλογίαν εις εσάς, ώστε να μην αρκεί τόπος δι’αυτήν.  Και θέλω επιτιμήσει υπέρ ημών τον καταφέροντα, και δεν θέλω φθείρει τους καρπούς της γης σας, ουδέ ή άμπελός σας θέλει απορρίψει προ καιρού τον καρπόν αυτής εν τω αγρώ, λέγει ο ΚΥΡΙΟΣ των δυνάμεων. Και θέλουσι σας μακαρίζει πάντα τα έθνη: Διότι σεις θέλετε είσθαι γη επιθυμητή, λέγει ο Κύριος των δυνάμεων» (Μαλαχίας 3:8-12).


Greek Alamo Literature

Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες ή ενημερωτικά φυλάδια για άλλα θέματα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν.

Τόνυ Άλαμο, Πάστορας, Tony Alamo Christian Ministries Worldwide Box 2948, Hollywood, CA 90078
Εικοσιτετράωρη προσευχή και γραμμή πληροφοριών: +1 (661) 252-5686 Φαξ +1 (661) 252-4362
www.alamoministries.com  •  [email protected]

Τα Tony Alamo Christian Ministries Worldwide παρέχουν ένα μέρος να ζήσετε με όλα τα απαραίτητα αγαθά σε όλους αυτούς που διαμένουν στις ΗΠΑ και θέλουν να υπηρετήσουν το ΚΥΡΙΟ με όλη τους την καρδία, ψυχή, πνεύμα και δύναμη.

Οι προτεσταντικές λειτουργίες διεξάγονται στην Νέα Υόρκη κάθε Τρίτη 8 μ.μ.  και σε άλλες τοποθεσίες το βράδυ.
Παρακαλώ καλέστε το +1 (908)937-5723 για περισσότερες πληροφορίες.  ΣΕΡΒΙΡΟΝΤAI  ΓΕΥΜΑΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ.

Ζητείστε το βιβλίο του Πάστορα Άλαμο, «Ο Μεσσίας» φανερώνοντας τον Χριστό από την Παλαιά Διαθήκη μέσα από σχεδόν 333 προφητείες.
Γίνε εργάτης στη καλλιέργεια της ψυχής, γίνε διανομέας  των ενημερωτικών φυλλαδίων  του Πάστορα Άλαμο.  
Όλα τα ενημερωτικά μας φυλλάδια  και ηχητικά μηνύματα διατίθενται δωρεάν, συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων αποστολής.
Εάν κάποιος προσπαθήσει να σας χρεώσει για αυτά, παρακαλούμε καλέστε το +1 (661) 252-5686 με δική μας χρέωση

Αυτά τα Ενημερωτικά Φυλλάδια  ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ (Πράξεις 4:12)

ΜΗ ΤΑ ΠΕΤΑΞΕΤΕ, ΔΩΣΤΕ ΤΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟΝ.
Όσοι  βρίσκεστε σε άλλες χώρες, σας ενθαρρύνουμε να μεταφράσετε αυτά τα βιβλία
στη δική σας  γλώσσα. Εάν τα ανατυπώσετε συμπεριλάβετε τα εξής πνευµατικά δικαιώματα και εγγραφή:

© Πνευματικά Δικαιώματα Απρίλιος 2013, 2015   Όλα τα δικαιώματα διατηρούνται World Pastor Tony Alamo   ® Καταχωρήθηκε τον Απρίλιο 2013, 2015
GREEK—VOLUME 17800 — THE DIFFERENCE BETWEEN SALVATION AND RELIGION


footnotes:

1. Ησα. 1:11-16, 29:13-14, Ιερ. 7:8-11, 23:33-40, Ιεζ. 13:1-23, Μιχ. 3:11, Ματθ. 6:5, 7-8, 7:21-23, 15:7-9, 21:28-32, 23:1-37, Λουκά 6:46, 18:10-14, Ιωάννη 5:40, 6:35-58, 10:1-15, 14:6, 15:2, 2 Τιµ. 3:1-7, Τίτος 1:16, Ιάκωβος 2:19 return

2. ∆αν. 12:3, Ματθ. 10:7-8, 28:19-20, Λουκάν 24:46-48, Πράξεις 1:8, 2:38-41, 10:39-43, Ρωµ. 7:4, 10:13-15, 1 Κορ. 1:17-18, 21, 9:16-17, Εφεσ. 3:2-10, Κολ. 1:25-29, 2 Τιµ. 4:2, 5 return

3. Ματθ. 28:19, Ρωµ. 6:3-5, Κολ. 2:10-12 return

4. ∆ευτ. 18:13, 1 Βασιλέων 8-61, Ψαλ. 119:1-3, Ματθ. 5:48, 2 Κορ. 13:11, Εφεσ. 4:11-13, 5:25-27, Φιλ. 3:12-15, Κολ. 1:21-22, 1 Τιµ. 6:14, 2 Τιµ. 3:16-17, Ιακώβου 1:4, 1 Ιωάννη 3:6-10, Αποκ. 21:7, 27 return

5. Γέν. 17:1, Λεβ. 11:44-45, 19:2, 20:26, ∆ευτ. 18:13, 1 Βασιλέων 8-61, Ψαλ. 15:1-5, 24:3-5, 119:1-3, Ιωάννη 17:17-23, Ρωµ. 6:4-14, 8:1-14, 37, 2 Κορ. 6:14-17, 13:11, Γαλ. 5:16, Εφεσ. 4:11-13, 5:25-27, 6:10-18, Φιλ. 1:9-11, 2:12-15, 3:12-14, 4:13, Κολ. 1:10-11, 21-22, 1 Θεσ. 4:6-7, 1 Τιµ. 6:11-14, 2 Τιµ. 3:16-17, Εβρ. 2:18, 12:14, 13:20-21, Ιακώβου 1:4, 27, 1 Πέτ. 1:15-16, 5:8-10, 1 Ιωάννη 2:14, 3:5-10, 4:4, Αποκ. 3:1-5, 7:13-15 return

6. Ιώβ 28:28, Ψαλ. 111:10, Επαρχ. 1:7, 9:10, 15:33 return

7. ∆αν. 7:7, 19-27, Αποκ. 13:1-7, 17:1-18 return

8. Ιερ. 4:16, ∆αν. κεφ. 4, Ματθ. 13:24-30, 36-43, 47-50, 24:29-31, Λουκάν 15:4-10, 1 Κορ. 11:10, 1 Τιµ. 5:21, Αποκ. 14:13-20 return

9. ∆ευτ. 31:21, 2 Βασιλέων 19:27, 1 Χρον. 28:9, Ιώβ 31:4, 34:21-22, 25, Ψαλ. 44:21, 139:1-6, 12-16, Επαρχ. 15:3, 11, Ησα. 29:15-16, Λουκάν 16:15, Εβρ. 4:13, 1 Ιωάννη 3:20 return

10. Εκκλ. 12:13-14, ∆αν. 7:9-10, Ματθ. 3:12, 24:3-15, 29-44, Μάρκον 4:22, Ρωµ. 2:5-13, 16, 14:10-12, 2 Κορ. 5:10-11, 2 Θεσ. 1:7-10, 2 Τιµ. 4:1, 8, Εβρ. 10:30-31, Ιουδαίου 14-15, Αποκ. 1:7, 11:18, 20:11-15 return

11. Γέν. 2:16-17, 3:1-6 return

12. Γέν. 5:22-24, Εβρ. 11:5 return

13. Γέν. 6:11-18, 22, Εβρ. 11:7 return

14. Γέν. 12:1-8, 17:1-9, Πράξεις 7:2-3, Εβρ. 11:8 return

15. Εξ.Κεφ. 3, Πράξεις 7:29-34 return

16. Πράξεις 9:1-22, Γαλ. 1:13-19 return

17. ∆αν. Κεφ. 3 return

18. Ιεζ. 36:27, Ιωάννη 14:15-20, 23, 26, 15:1-11, 26, 16:7-14, Ρωµ. 8:1, 10-11, 26-28, 1 Κορ. 3:9, 16-17, 6:19-20, 2 Κορ. 6:16-18, Εφεσ. 2:18-22, Φιλ. 2:12-13, Κολ. 1:27-29, 2 Τιµ. 1:14, 1 Ιωάννη 4:4, 5:12 return

19. Ησα. 30:21, Ιωάννη 15:1-5, 17:21-23, 26, 1 Κορ. 15:10, 2 Κορ. 5:17-21, Γαλ. 2:20, Εφεσ. 3:16-21, 1 Ιωάννη 2:20, 27 return

20. Ιωάννη 8:42-43, 10:27 return


Prayer footnotes:

1. Ψαλµ. 51:5, Ρωµ. 3:10-12, 23   return

2. Μτθ. 26:63-64, 27:54, Λουκ. 1:30-33, Ιωα. 9:35-37, Ρωµ. 1:3-4   return

3. Πρ. 4:12, 20:28, Ρωµ. 3:25, 1 Ιωα. 1:7, Αποκ. 5:9   return

4. Ψαλµ. 16:9-10, Μτθ. 28:5-7, Μαρκ. 16:9, 12, 14, Ιωα. 2:19, 21, 10:17-18, 11:25, Πρ. 2:24, 3:15, Ρωµ. 8:11, 1 Κορ. 15:3-7   return

5. Λουκ. 22:69, Πρ.2:25-36, Εβρ. 10:12-13   return

6. 1 Κορ. 3:16, Απ.. 3:20   return

7. Εφ. 2:13-22, Εβρ. 9:22, 13:12, 20-21, 1 Ιωα. 1:7, Αποκ. 1:5, 7:14   return

8. Μτθ. 26:28, Πρ. 2:21, 4:12, Εφ. 1:7, Κολ. 1:14   return

9. Μτθ. 21:22, Ιωα. 6:35, 37-40, Ρωµ. 10:13   return

10. Εβρ. 11:6 return

11. Ιωα. 5:14, 8:11, Ρωµ. 6:4, 1 Κορ. 15:10, Αποκ. 7:14, 22:14 return

12. Μτθ. 28:18-20, Ιωα. 3:5, Πρ. 2:38, 19:3-5   return

13. ∆ευτ. 4:29, 13:4, 26:16, Ησ. 1:8, 22:5, 2 Τιµ. 2:15, 3:14-17, Ιασ. 1:22-25, Αποκ. 3:18 return

14. Isa. 28:11-12, Joel 2:28-29, Luke 3:16, 11:9-13, John 1:29-34, 7:37-39, 14:15-29, 15:26, 16:7-14, Acts 1:1-8, 2:1-18, 32-39, 5:29-32, 19:1-7, Rom. 5:3-5, 15:13 return