Сажетак истраживачког радио програма са Грегом Антонијем на радију „Први амандман“ (First Amendment Radio)

7. август 2014. године

Грег је почео рекавши да је Тони Аламо у затвору од 2008. године где издржава казну од 175 година због лажних оптужби за сексуално злоставље и да Тони већ 40 – 50 година говори истину о утицају Ватикана на наше верске слободе и његовом уплитању у наш политички систем. Објаснио је да Тони овом причом против Ватикана, која се мора причати јер постоје вероватни докази који показују да Тони говори истину, допире до хиљада и хиљада људи широм света и да је то разлог због кога га кривично гоне.

Грег је споменуо рацију у Арканзасу из 2008. године и рекао да рација на ову цркву била у стилу рације у граду Вејкоу, у Тексасу (где се налази седиште цркве) и да је о томе чуо од водећих медија који су изгледа знали доста о томе. Он мисли да су намеравали да затворе ову веома успешну цркву која има епархије у више различитих држава, као и да прогоне Тонија. То су урадили нападајући децу ове цркве. Препричао је оно што је један блогер рекао о рацији: када су државна и федерална полиција насрнуле на Цркву Тонија Алама, многе, ако не и већина водећих медија били су присутни у Тексаркани, Арканзасу посматрајући како се све припрема, али ништа о томе нису писали док није отпочело. Значи, знале су све о томе. Рација је иначе била планирана за октобар, али се десила у септембру. У петак, један дан пре рације, неко из Државног тужилаштва САД-а је нехотице послао електронску поруку о рацији представништвима више од 50 медијских кућа у целој држави. Та електронска порука је послата неколико недеља пре него је рација требало да се догоди. Грег верује да је све било намештено да би Тони био осуђен пре правичног суђења.

Блогер по имену Френк Локвуд рекао је следеће: „У ситуацији у којој је тајна већ изашла на видело, полиција је померила свој план. Новине су морале да донесу одлуку да ли ће причу објавити у суботњем издању или сачекати дан или два. Док су деца наводно била у цркви и уз оптужбе о злостављању деце, све новине у држави су се добровољно суздржале од писања о рацији све док она није почела. Узбуркали су медије у вези с овим; нико није знао шта се у ствари догађа. Чим се рација одиграва у стилу тима за специјалне операције, то одмах доведе до осуде унапред. Описао је како је тим специјалне полиције ушао унутра с пиштољима и пушкама и преплашио децу док су се играла напољу. Хтели су да ухапсе Тонија али Тони тада није ни био ту, већ у Лос Анђелесу. Није било никаквих показатеља да се на простору у и око цркве налазило било какво оружје или нешто слично томе. То је била мирољубива организација и ако су хтели да ухапсе Тонија, онда су то могли да ураде тихо, али то је морала да буде представа за медије и морало је да буде урађено тако да Тони буде осуђен пре правичног суђења.

Тог дана је шесторо деце предато држави на старање. Следећег дана ова прича је доспела у све водеће медије. Брујало је по целој нацији и господин Аламо је већ био осуђен. Прича је објављена код Опре Винфри и на неким од најпознатијих телевизија који се баве злочином.

Грег каже да с тачке гледишта јавног тужиоца нема много доказа, а и они који постоје могли су да буду намештени. Ово је само један разводњен случај којим су хтели да покажу да могу да вам ураде шта год им падне на памет ако одлучите да кретене против Католичке цркве и Ватикана. Грег је нагласио да су Сједињене Државе јако лицемерне јер имају дупле аршине и дозвољавају ватиканским црквама да и даље раде без обзира на то што постоје бројни докази о томе шта се дешавало деци у школама у Канади, у Ирској, о мучењу и злостављању широм света, а ми још увек дозвољавамо тој цркви да ради? Они имају новац и моћ и контролишу нашу владу, зато могу да се извуку без обзира на злостављање деце. Ако се ваш глас чује гласно као Аламов, могу да дођу и по вас с истим оптужбама за које су они сами криви. Они користе медије, ФБИ, полицију, подмићивање и присиљавају људе да износе лажне оптужбе које ће касније оповргнути. Споменуо је грађанску парницу из марта и пресуду од пола милијарде долара.

Грег је описао Тонија као слепог 79-годишњака, који се налази у затвору. Након тога је пренео шта је Тони поручио из затвора: 50 година покушавају да ме склоне. Прво су ме оптужили да сам комуниста. Немилосрдно су мучили и затварали нас и наше чланове покушавајући да нас ућуткају и да спрече моју супругу Сузан и мене да проповедамо истину о Речи Божјој. Онда су хтели да будемо Вејко и стално су нас оптуживали да смо опасна секта и наоружани терористи. Онда сам оптужен за злостављање деце, а оптужбе је напокон одбацио окружни тужилац у Лос Анђелесу. Онда је била оптужба да сам претио киднаповањем федералног судије. Порота је пресудила да нисам крив. Онда је пореска служба направила лажни случај око неплаћеног пореза на приход којег никада није ни било. Мој адвокат, Џеф Дикстајн, противник пореза, био је доведен у ситуацију или да ме изда или да и сам оде у затвор. Добио сам шестогодишњу затворску казну а због доброг владања сам изашао за четири године 1998. године. ФБИ је наставио да истражује о мени без попуштања. На крају, 2008. године су нашли неколико лажних сведокиња које су неколико година раније напустиле цркву и оне су се сложиле да сарађују с њима. Обештећење и новац понуђени у грађанској парници били су врло примамљиви. У грађанској парници је коришћено истих тих пет сведокиња, а шеста, такође бивша чланица је коришћена у кривичном поступку да би поткрепили случај. Али овога пута у грађанској парници, она је хтела да добије новчану надокнаду па је поднела нову оптужбу наводећи да су је одгајали да постане супруга, али да је пре тога успела да побегне. Седма сведокиња је била у цркви до јуна 2010. године. Знала је да сам невин и давала ми је подршку након суђења. Отишла је у јуну. До августа се и она придружила грађанској парници због новца. Грађанска парница је вођена на федералном суду, али нешто пре самог суђења, судија је напокон почео да ради на заједничкој пресуди коју су захтевали и тада су одбачене све федералне оптужбе. Дакле, тај случај је затворен а онда је поново отворен на Државном суду у Арканзасу. Судија је дозволила да све оптужбе које је одбацила буду поново подигнуте на државном суду. Нисмо имали новца да се поновно боримо у овом случају из почетка, тако да смо га изгубили.

Грег је рекао да су Тонија и цркву напали тамо где највише боли: на децу. Претражили су сваку цркву тражећи другу децу коју нису одвели у првој рацији. Рекао је да је у првој рацији учествовало стотину полицајаца, тим за специјалне операције и описао је како су шест девојчица одвели са љуљашки. Ни за једну девојчицу није доказано да је имала икакве непристојне контакте с Тонијем. Одвезли су их у комбију, а девојчице су певале хришћанске песме. Описао је разговоре које су форензичари следећег дана водили с девојчицама и како нису ништа нашли. Једна од девојчица била је сестра одрасле особе која је тамо живела, али одбили су да је врате родитељима. Министарство безбедности је задржало шест девојчица, иако нису нашли ништа лоше, а судија је издао налог да се одузму сва деца у црквама, на свим локацијама у САД. Чланови цркве су бежали са својом децом, само да се спасу – одличан начин да се све сруши. Споменуо је да су два комбија с децом заустављена на аутопуту. Одузели су бебе и децу и никада их нису вратили. Грег је рекао да је то била отмица. Поновио је да нису пронашли да је било шта лоше урађено деци и нису нашли ништа што би могли да користе против Тонија, као што су се надали. Знали су да је то начин да униште целу цркву. Грег је онда питао да ли је ово гестаповска држава. Грег каже да је ово урађено само да би се ућуткала црква, да би се Тони спречио да проповеда против Ватикана и да би му се одузела сва имовина и новац. Грег пита: „Зашто нису узели новац од Ватикана за све оно што је Ватикан урадио?“ Постојао је судски процес у вези с овим питањем и рекли су: „Ватикан не послује у Америци.“ Покушали су да униште цркву тако што су расули људе који куцају, штампају и деле литературу и који су радили на томе да црква оде у све градове САД сваке седмице, делећи и шаљући литературу поштом. Грег је објаснио да се литература састоји од онога о чему он говори у свом програму, утицају Ватикана на наше верске слободе и на нашу владу и убеђивање људи да верују да су они једина истинска црква. Ако је икада и постојала секта, онда је то Ватикан! Грег је рекао да су родитељи имали нечувен избор да напусте службу или да изгубе своју децу и своја родитељска права. Благо је рећи да је то уништавање и деце и родитеља. Онда су деци испрали мозак због чега су почели да се односе непријатељски према властитим родитељима, да их мрзе и да мрзе цркву коју су некада волели.

Из своје затворске ћелије, Тони поставља питање: „Уз постојање обиља доказа о злостављању деце у католичкој секти, зашто се не спречи да деца иду у њихове школе, цркве, сиротишта, самостане?“ Зашто се не одузму родитељска права и зашто се не одузму деца од родитеља католика који свакодневно своју децу шаљу назад у ту секту у којој децу злостављају?“

Грег је испричао причу о томе како је његова мајка умрла од леукемије када је његов превремено рођени брат имао шест месеци а да је отац имао много рачуна које је морао да плати. Недалеко од места где су живели налазило се католичко сиротиште где су водили сву децу.

Монсињор је дошао у његову кућу и уместо да Греговом оцу понуди помоћ, желео је да узме децу од оца и да их смести у католичко сиротиште. Његов отац је зграбио монсињора и бацио га на зид, затим га истерао напоље и шутнуо низ степенице. Грег је рекао: „То је оно што ја осећам према Ватикану. Шутните их у дупе и истерајте их из своје куће. То је оно што је урадио мој отац и зато смо ми одрасли здрави и срећни а мој брат је сада веома успешан послован човек.“ Његов отац се заклео да никада више неће крочити ногом у католичку цркву и тако је и било. Његовог брата није никада послао у католичку школу. Отац је питао Грега да му дозволи да га испише из католичке школе, али Грег га је замолио да га остави тамо јер су му тамо били пријатељи а тек је био остао без мајке.

У другој половини емисије, Грег је говорио о затворима у којима је Тони био, о томе како му прегледају сву комуникацију и која је процедура за посете, да тамо нема никакве приватности. Влада је платила Мрежи за подизање свести о сектама више од 5.000,00 долара за сваку од три сведокиње које су сведочиле против Тонија за двонедељно репрограмирање на једној удаљеној локацији која се зове Велспринг Ритрит. Влада им је платила повратне карте а дала је и 1.500,00 долара за чување детета једној од сведокиња док је ова била на саветовању. Платили су сведокињама под изговором да плаћају рачуне које неће моћи да плаћају док су тамо, као што је осигурање за ауто. Бивши шеф Велспринга, Пол Мартин, је лично радио с овим сведокињама. Све је то урађено у децембру 2008. године, а одмах након тога се господин Мартин разболео - открили су да има леукемију и умро је после неколико месеци.

У прошлости су сведочења људи који су репрограмирани у Велспрингу одбацивана на суду. Али ако се било ко од одбране усуди да разговара са сведоком, може да се суочи с оптужбом за неовлашћено комуницирање са сведоком. С друге стране, влада може да шаље своје сведоке на ово место да би их депрограмирала. Људи можда оду тамо са неутралним осећањима а врате се с веома непријатељским. На ово питање треба посебно скренути пажњу.

Рекао је да је Дороти Кари навела да су у Нерешеним тајнама лагали и да Тони Аламо није злостављао њену девојчицу. То је било 1991. године када су Тонију покушали да ураде исту ствар, али безуспешно. Грег је прочитао део од онога шта је Дороти рекла где демантује оптужбе које је изнео Џим Грифин о томе да је Тони злостављао Карису.

Грег је прочитао чланак из Билтена протестантске мисије из Британске Колумбије о томе како су браћа из службе отишла у Канаду где су делили литературу и јеванђеља у време када је била планирана посета папе Јована Павла II. Браћу су ухапсили на дан када је папа стигао. Нису биле подигнуте оптужнице, нису им дали никакав разлог, али су их држали у затвору све до дана када је папа напустио Канаду и тада су их пустили без икаквог објашњења или извињења. Грег је наставио да говори и рекао је да је аутор тог чланка казао да зна да је главни разлог што је Тони Аламо поново у затвору то што је делио литературу која разоткрива римокатоличанство. Власти покушавају да нађу лажне сведоке. Ако се власти толико брину о деци која су психички и сексуално злостављана, како то да до сада нису затворили ниједну римокатоличку институцију када је доказана чињеница да се хиљаде деце (Грег додаје стотине хиљада, милиони током година) сексуално и психички злостављају, муче и да их и убијају свештеници који су се заклели на целибат? Он пита: „Колико често чујете да је неког свештеника оптужила нека од његових жртава за сексуално силовање и злостављање, да очекују правду, а затим сазнате да је тај перверзњак само променио манастир или је тајно отишао у другу цркву да може да настави са злостављањем на другом месту? Где је ту правда? Како то да родитељи католици, они који већ знају за сву ту децу коју свештеници злостављају, и даље шаљу своју децу тим сексуално изопаченим педофилима? Где је њихов родитељски инстинкт? Зар то није немар? Знају о педофилији и могу да читају о њој у новинама сваког дана. Зашто власти нису забринуте због овог великог круга сексуалног злостављања деце? Постоје дупли аршини; један је за Рим а други за остатак света, као што је то у случају Тонија Алама.“

Грег је прочитао нешто што је написао човек по имену Шејн 2009. године који Министарство безбедности назива министарством бездушности. Рекао је да је Министарство безбедности украло 35-оро деце, затворило Тонија Алама и тако извело и саму Библију пред суд. Аламова црква није секта ни култ, већ хришћанска заједница мирољубивих људи који верују у Библију и који проповедају Библију широм света. Патетичан је разлог који је навео судија као оправдање за одвођење деце од њихових родитеља, наиме рекао је да нису вакцинисана и нису званично регистрована као деца која се подучавају код куће. Грег је онда споменуо да они могу да ставе и вирус еболе у вакцине и да се треба чувати њих и вакцина против грипа. Рекао је да они затварају неке од веб страница које су против вакцинисања. Шејн каже да је права истина која се крије иза ових отмица то да Аламове службе проповедају „ТАЈНА ВАВИЛОН ВЕЛИКИ, МАТИ КУРВАМА И МРЗОСТИМА ЗЕМАЉСКИМ“ (Отк. 17:5).

Грег каже да је једини разлог због ког држе Тонија то што је он веома успешан. Његова служба је веома популарна и он је своју поруку пренео хиљадама и стотинама хиљада људи. Да је седео код куће и разговарао са 20 људи, никада га не би дирали, али они не желе да њихове тајне постану јавне и због тога му се све ово дешава. Једино решење је да не верујете у оно што чујете на главним медијима у вези с овом причом јер они вам неће рећи истину о присиљавању; много тога вам нису рекли. Оптужили су га и само су споменули ову причу из угла тужиоца а сви који су то чули су само рекли: „Мора да је крив.“ Тако влада, медији и Ватикан сарађују.

tonyalamoministries.com