НЕ ПОСТОИ ПАЛЕСТИНА

Дистрибуирано од Црквите Аламо

IsraelNationalNews.com
Петок, 7 февруари 2014 година
Алах [БОГ] им го даде
Израел на Евреите;
Не постои Палестина
од Ари Јашар

Алах [БОГ] им го вети Израел на Евреите – така вели Шеик Ахмад Адван, изучувач на Исламот којшто живее во Јордан и којшто неодамна на својата Фејсбук страница изјави дека „Палестина“ не постои.

Блогерот Elder of Ziyon (Елдер од Зајон) ги превел вестите на арапски јазик во кои оваа сабота се известувало за изјавите на Адван во кои тој цитира делови од Куранот во кои се вели дека Алах [БОГ] им го доделил Израел на Евреите сè до Судниот ден (Сура 5 Стих 21) и дека Евреите се наследници на Израел (Сура 26 Стих 59).

„Им се обраќам на сите оние што го извртуваат...Куранот: од каде го извадивте името Палестина вие лажговци, вие проколнати, кога Алах [БОГ] веќе ја имаше крстено „Светата земја“ и им ја остави во наследство на Децата на Израел сè до Судниот ден“, тврди Адван. „Во Куранот не се спомнува никаква ‘Палестина’.“

„Вашето полагање право на Земјата на Израел е измислица и претставува напад врз Куранот, врз Евреите и врз нивната земја. Затоа нема да успеете и Алах [БОГ] ќе ве издаде и ќе ве понижи затоа што Алах [БОГ] е тој што ќе ги заштити (т.е. Евреите),“ предупредува Адван.

Шеикот упатил уште поостри зборови за „Палестинците“ нарекувајќи ги „убијци на деца, старци и жени“ затоа што ги користат како човечки штитови со цел лажно да ги обвинат Евреите дека целеле кон нив. Тој наведува дека бил сведок на истата тактика на „Палестинците“ кога ја користеле против јорданската војска во 70-тите години од минатиот век.

„Тоа се нивни обичај и навика, нивна пакосност, тоа што имаат срца од камен кога станува збор за нивните деца и што ја лажат целокупната јавност со цел да  добијат  поддршка“, изјавил Адван.

Адван претходно  изјавил дека неговата поддршка за еврејскиот народ „произлегува од моето признавање на нивната сувереност на сопствена земја и од мојата верба во Куранот којшто на тоа ни укажува и на неколку наврати ни нагласува, како кога (Алах [БОГ]) вели ‘Еј народе (т.е. Деца на Израел), влезете во Светата земја која Алах [БОГ] ви ја додели’“ (Сура 5, Стих 21).

Според Адван, Евреите се мирољубиви луѓе, и додава дека „ако се нападнати, тие се бранат и гледаат да причинат што е можно помала штета на напаѓачите. За нив претставува чест што Алах [БОГ] ги избрал токму нив од сите цивилизации – односно од сите народи и Џинови (духовни суштества) сè до Судниот ден.  ...Кога Алах [БОГ] ги избрал, не Го сторил тоа од учтивост и не бил неправеден кон другите народи, едноставно тие (Евреите) го заслужувале тоа“.

Вторник, 11 февруари 2014 година
Дури и Куранот тврди дека Израел им припаѓа на Евреите
од Това Дворин

Професорот по блискоисточни прашања, Нисим Дана, во понеделникот разговараше со Аруц Шева за неговата следна книга Кому му припаѓа оваа земја?:  Нови увиди во Куранот и откри дека Исламот воопшто нема претензии кон земјата Израел – дури ни по сопствените стандарди.

Професорот објаснува дека во новата книга, објавена од Институтот Биалик и Универзитетот Ариел, се откриваат неколку нови моменти од Куранот што досега му биле непознати на еден просечен Муслиман, па дури и на некои муслимански верски водачи.

Дана забележува дека врвни исламски фигури, како што е Шеик Јусуф Ал Карадави, се вклучиле во жестока кампања за да го одвојат еврејскиот народ од неговата родна земја на која има право и тврдат дека Муслиманите имаат свето право на земјата Израел.

Сепак, професорот Дана забележува дека напорите на Ал Карадави се косат со самиот Куран. Според професорот, Израел во текстот се спомнува осум пати, а ниту еднаш не се спомнува дека им припаѓа на Арапите или на Муслиманите. „Секаде низ текстот каде што се спомнува земјата Израел и кому му припаѓа, Куранот укажува на еврејскиот народ“, објаснува професорот Дана.

Дана укажува на Куранот 7:7 каде што БОГ им ја доделува земјата Израел на Евреите, како народ што се смета себе си за слаб и ги благословува со добрина. „Слабоста“, според Дана, претставува референца на Тора и инцидентот со Разузнавачите во Бамидбар (Броеви), каде претставниците на Израел од страв се двоумат да влезат во земјата.

Што се однесува до аргументот дека земјата Израел првично била наменета за Евреите, но дека БОГ ја променил страната и се свртел кон Исламот, Дана вели дека во Куранот не може да се најде такво тврдење. Тој наведува и извор во петтото поглавје од Исламското свето писмо во кое Мухамед на својата смртна постела вели дека враќањето во земјата Израел е невозможно само по себе затоа што БОГ преку гласот на Мојсеј ја пренел пораката дека земјата Израел му припаѓа на еврејскиот народ.

Тој го поткрепува своето тврдење со доказ од најголемите и добро познати коментатори на Куранот, кои се обиделе да ги утврдат границите на Израел за еврејскиот народ врз основа на Куранот и утврдиле дека според Исламот, еврејскиот народ има право на земја меѓу Нил и Еуфрат. 

Дана истакнал дека му биле потребни повеќе од десет години да ја напише книгата и дека ја составил со помош на студенти кои што го зборуваат арапскиот јазик и кои добро го познаваат јазикот и неговите извори. Тој смета дека повеќето Муслимани немаат длабоко познавање на самиот Куран, па оттука, нивните верувања за еврејскиот народ и за земјата Израел во најголема мера зависат од нивните водачи.

http://www.israelnationalnews.com

Папата Бенедикт

(односно Јозеф Рацингер)убиец

„ВИДОВ КАКО ЈОЗЕФ РАЦИНГЕР УБИВА МАЛО ДЕВОЈЧЕ“: ОЧЕВИДЕЦ НА РИТУАЛНО ПОДНЕСУВАЊЕ ЖРТВА ОД 1987 ГОДИНА ГО ПОТВРДУВА ИСКАЗОТ НА ТOУС НЕЈЕНХАУС

Глобално соопштение за медиумите од Меѓународниот трибунал за злосторства од црквата и државата (ITCCS) и неговиот Централен директорат, Брисел

Нови докази за вината на Ватикан ги предизвикуваат италијанските политичари да се соочат со папата Франсис во пресрет на новиот судски предмет во Судот на правдата базиран на обичајното право – Папството се одмаздува со тајни операции против Судот (ITCCS) насекаде низ светот

Понеделник, 28 октомври 2013 година

Кривичното гонење на уште еден Папа би можело да се оствари овој месец откако италијански политичари се согласиле да соработуваат со Меѓународниот трибунал за злосторства од црквата и државата (ITCCS) во судската постапка базирана на обичајното право против папството, заради давањето засолниште на бараниот бегалец од правдата по кого се трага:   расчинетиот Папа Бенедикт, Јозеф Рацингер.

Договор беше постигнат откако нов очевидец ја потврди вмешаноста на Рацингер во ритуално жртвување на дете, во Холандија во август 1987 година.

„Видов како Јозеф Рацингер убива мало девојче во еден француски замок, во есента 1987 година“ изјавил очевидецот кој бил редовен учесник во култните ритуали на измачување и убивање деца.

„Беше гнасно и ужасно и не се случило само еднаш. Рацингер честопати земал учество во тоа. Тој и (холандскиот Католички кардинал) Алфринк и (основачот на Билдербергер) принцот Бернард, биле дел од најистакнатите луѓе што учествувале во тоа.“

Набргу по неговото историско повлекување од функцијата минатиот 11 февруари, на 25 февруари 2013-та година, Јозеф Рацингер беше осуден за злосторства против човештвото од страна на Меѓународниот суд на правдата базиран на обичајното право и против него беше издаден глобален граѓански налог за негово апсење. Оттогаш, тој го избегнува апсењето со тоа така што престојува во Ватикан, а тоа е поддржано со указ на актуелниот Папа Франсис.

Појавувањето на овие нови докази за соучесништвото на Ватикан во убиствата на деца, поттикна една група на италијански политичари да се согласат на соработка со Меѓународниот трибунал за злосторства од црквата и државата (ITCCS), во врска со соочувањето на папството со судската тужба базирана на обичајното право, против актуелниот Папа Франсис, Хорхе Бергољо, заради давањето засолништво на Рацингер и заради неговото соучесништво во воени злосторства.   Политичарите се во тесни преговори со претставниците на Трибуналот, уште од 22 септември.

„Планираме да го ревидираме, а можеби дури и да го поништиме Латеранскиот договор меѓу нашата земја и Ватикан, чии активности на давањето засолниште на силувачи на деца, несомнено потпаѓаат под дефиницијата за транснационална криминална организација според меѓународното право“ изјави портпаролот на еден од политичарите.

Како реакција, во текот на истата недела кога на 7 октомври се појавија овие нови тврдења, Ватикан започна серија напади против групите на Трибуналот во Европа, кои биле вклучени во документирањето на вклученоста на црквата во култни ритуални убиства.

Платени оперативци ја саботирале работата на Трибуналот во Холандија и Ирска во текот на таа недела, а на 14 октомври, главната веб-страница на Трибуналот беше уништена од страна на истите саботери.

Од политички извори во Рим дознаваме дека овие напади биле платени и координирани преку Канцеларијата на Ватиканската шпионска агенција, позната како „Светата алијанса“ или Ентитетот, и нејзиното здружено биро за „валкани операции“, познато како Содалитиум Пианум, основано во Рим во 1913 година. Тука исто такабеа вклучени и агентите на папскиот нунциј (пратеник) во Холандија, архиепископот Андре Дупуј, којшто воспоставил директен контакт со двајца од саботерите „Мел и Ричард Ве“ и со архиепископот на Даблин, Диармуид Мартин, којшто, исто така, платил мито за да се прекине работата на Трибуналот во Ирска.

„Очигледно Ватикан е во паника. Тоа е добар знак“ прокоментира денес од Њујорк Теренскиот секретар на Меѓународниот трибунал за злосторства од црквата и државата, Кевин Анет.
„Политичкиот бран се сврти против црквата и веќе не е возможно убијците на деца во мантии, да се кријат зад Латеранскиот договор. Во својата смртна агонија, црковната хиерархија ги користи своите вообичаени методи на лаги и дезинформирање, за да го тргне фокусот од својата кривична вина.“

Како реакција на овој важен чекор и на повторените напади врз неговата работа, Централниот директорат на Трибуналот во Брисел денес ја испрати следнава најава до светските медиуми и до своите претставништва во дваесет и шест земји:

1. Во текот на ноември, нашата мрежа ќе свика глоба лна прес-конференција во Рим, заедно со италијански политичари, за да најави нова фаза во нашата кампања за одземање на секуларната моќ на Ватикан. Оваа кампања ќе вклучува покренување на нова судска постапка според обичајното право, против актуелниот Папа Франсис и неговите агенти, заради соучесништво во злосторства против човештвото и култни ритуални убиства.

2. Заради заштита на овие заложби, нашата главна веб-страница www.itccs.org беше повторно активирана и заштитена со дополнителни безбедносни функции. Освен тоа, од сега па натаму, сите оддели на Трибуналот ќе работат според официјален Статут, кого што сите членови ќе мора да го потпишат и да се заколнат во него. Примерок од овој Статут ќе биде објавен на itccs.org и ќе биде проследен до сите наши оддели.

3. За информација, нашата поранешна телевизиска станица www.itccs.tv беше компромитирана и заземена од платени оперативци познати под псевдонимот „Мел и Ричард Ве“ кои намерно делуваат спротивно одТрибуналот, за да ги оцрнат нашата работа и добрата репутација на Кевин Анет, нашиот Теренски секретар. Ниту „Мел и Ричард Ве“, ниту станицата itccs.tv се поврзани, ниту пак на било каков начин го претставуваат Трибуналот (ITCCS).

4. Хорхе Бергољо (познат како Папата Франсис) и други службени лица на Ватикан, се наоѓаат сега се под кривична истрага за грозоморните прекршоци, кои што ги вклучуваат трговијата со деца и измачувањето и убивањето на деца. Ги советуваме сите лица да се воздржат од помагање на Бергољо и на неговите агенти, бидејќи во спротивно ќе се соочат со пресуда по скратена постапка, за учество во докажан кривичен заговор, што произлегува од  Куријата и Канцеларијата на Римскиот понтифик
www.itccs.org

Библијата зборува за крајот на Ватикан

Во еден од овие денови, светот ќе биде доволно гневен на ова демонско и ѓаволско збиралиште, што ќе го изгори. Ова е Библиското пророштво, запишано во Откровение 17:1-18, 18:1-13.

„И дојде еден од седумте ангели, кои ги имаа седумте чаши [на гневот], ми проговори и рече ’Дојди да ти ја покажам пресудата на големата блудница, која седи на многу води [Ватикан кој е центарот на Католичката црковна империја]; со која вршеа блудни дејства [грешеа] земните кралеви, а жителите на земјата беа опиени од виното на нејзиното блудствување [нејзините гревови]. И ме одведе во ДУХОТ во пустината: и видов жена [блудницата, збиралиштето] како седи на aлов ѕвер, кој беше полн со богохулни имиња и имаше седум глави и десет рогови... А десетте рогови што ги виде, тоа се десетте кралеви коишто сè уште не  зацарија [Европа здружена], но ќе ја примат кралската власт со ѕверот за еден час [светската влада, новиот светски поредок, Антихристот]. Овие се истомисленици, па ќе му ја предадат својата сила и власт на ѕверот. Овие ќе војуваат со Јагнето, но Јагнето ќе ги победи;  зашто тој е Господар над господарите и крал над кралевите;  а со Него се повиканите, избраните и верните. И ми рече: Водите што ги виде, каде што седи блудницата, тоа се луѓето и толпите, народите и јазиците [целиот свет]. И десетте рогови што ги виде на ѕверот,  ќе ја замразат блудницата и ќе ја запустат и ќе ја разголат, и ќе ú го изедат телото, и ќе ја изгорат со оган. зашто БОГ им даде во нивните срца да ја исполнат Неговата замисла и да се согласат и да му го дадат своето царство на ѕверот, додека не се исполни БОЖЈОТО слово. А жената која ја виде, е големиот град кој царува над земните цареви’“ (Откровение 17:1-3, 12-18).

„Потоа видов друг ангел како слегува од Небесата, кој имаше голема моќ и земјата се осветли од неговата слава. И извика со силен глас, велејќи ‘Падна, падна големиот Вавилон’ [тоа е крајот на Католичката империја на кланот на вештици, на Ватикан]... Затоа во еден ден ќе дојдат нејзините зла: смрт, тага и глад и ќе биде изгорена со оган; зашто силен е Господ БОГ кој што ќе ú суди. И земните кралеви кои блудствуваа со неа [правеа гревови како што се истополови бракови, хомосексуалност, педофилија и убиство] и уживаа во нејзиниот раскош, ќе ја оплакуваат и ќе жалат по неа кога ќе го видат чадот од нејзиното горење. Стоејќи во далечината од страв од нејзините маки ќе зборуваат: ‘Леле, леле, голем граду Вавилонски, силен граду [Рим]! зашто за еден час дојде твојата пресуда.’ И земните трговци ќе плачат и ќе ја оплакуваат, зашто никој веќе не ја купува нивната стока: изработки од злато и сребро и скапоцени камења и бисери, од ленено платно пурпурно, од свила алова, и од секакви мирисливи дрва и садови од слонова коска, и сите садови од скапоцено дрво, од месинг, од железо и од мермер; и цимет и мириси и масти, и темјан и вино, и масло и бело брашно и пченица, и говеда и овци, и коњи и кочии, и робови и човечки души“ (Откровение 18:1-2, 8-13). Таа го доведе светот во такви гревови, како што се истополови бракови, злоупотреба на деца, хомосексуалност, сите војни, убиства, итн. Таа е мајка на сите гнасотии на земјата (Откровение 17:5). Тие убија милиони луѓе избрани од БОГА и милиони други, и извршија педофилија врз милиони и убија милиони деца.  

Сите овие се знаци за последните денови пред Христос повторно да се врати на земјата.1  Затоа покајте се за вашите гревови, кажувајќи ја следнава молитва:

Prayer

ГОСПОДЕ мој и мој БОЖЕ, имај милост за мојата душа, за мене грешниот.1 Верувам дека ИСУС ХРИСТОС е СИНОТ на живиот БОГ.2 Верувам дека ТОЈ умрел на крстот и ја пролеал СВОЈАТА скапоцена крв заради проштевање на сите мои претходни гревови.3 Верувам дека БОГ го воскреснал ИСУСА од мртвите, преку силата на СВЕТИОТ ДУХ,4 и дека во овој момент ТОЈ седи од десната страна на БОГА, слушајќи ја исповедта за моите гревови и оваа молитва.5 Ја отворив вратата на моето срце и те повикувам ТЕБЕ, ГОСПОДЕ ИСУСЕ во моето срце.6 Измиј ги сите мои нечисти гревов и преку скапоцената крв ТВОЈА, којашто ја имаш пролеано наместо мене, на крстот на Голготата.7 ТИ нема да ме отфрлиш, ГОСПОДЕ ИСУСЕ; ТИ ќе ми ги простиш гревовите мои и ќе ми ја спасиш душата моја. Го знам тоа, бидејќи СЛОВОТО ТВОЕ, Библијата, го кажува тоа.8 СЛОВОТО ТВОЕ кажува дека ТИ никого нема да отфрлиш, а тоа значи дека нема да ме отфрилиш ниту мене.9 Затоа знам дека ТИ си ме слушнал и дека ТИ си ми одговорил и знам дека сум спасен.10 ТИ се заблагодарувам ГОСПОДЕ ИСУСЕ за спасението на мојата душа и благодарноста моја ќе ја изразам правејќи го она што ТИ го заповедаш и нема повеќе да грешам.11

„Сега, кога сте веќе спасени, служете му на Господ со целото свое срце, душа, ум и сила“ (Марко 12:30).

По спасението, ИСУС ни кажува да се крстиме, во целост потопувајќи се во вода, во името на ОТЕЦОТ, на СИНОТ и на СВЕТИОТ ДУХ.12 Вредно учете ја Библијата, верзијата на кралот Џејмс, и правете го она што таа ви го кажува.13

Сите нови верзии на Библијата не се преведени од оригиналните списи, а такви се на пример Новата интернационална верзија, или Новата Верзија на Кралот Џејмс. Вака гласи цитатот од Римјаните 13:1-4 во оригиналните списи: „Секоја душа нека им се покорува на високите сили. Затоа што не постои друга власт освен онаа на БОГА: властите коишто постојат се ракоположени од страна на БОГА. [Властите на БОГА на земјата се свештенствата на евангелието.] Па така, оној кој што им се спротивставува  на властите, им се противи на уредбите на БОГА: и тие кои што се спротивставуваат  ќе ја примат својата осуда. Затоа што владетелите не се страв за добрите дела, туку за злите. Сакаш ли да не се плашиш од власта? Прави го она што е добро, па ќе бидеш пофален од неа: БИДЕЈЌИ ТАА МУ СЛУЖИ НА БОГА ЗА ТВОЕ ДОБРО. [НЕ СИТЕ СЕКУЛАРНИ ВЛАДИ ИЛИ ВЛАДИНИ АГЕНЦИИ СПАЃААТ ТУКА!!!!  Библијата за нив ни кажува дека се од Сатаната.]“

ГОСПОД сака вие и на другите да им соопштите за вашето спасение. Можете да станете дистрибутер на евангелската литература на пасторот Тони Аламо. Литературата бесплатно ќе ви ја испратиме. Јавете ни се, или испратете ни е-пошта за да добиете повеќе информации за тоа. Споделете ја оваа порака и со некој друг.

Ако сакате светот да биде спасен како што ИСУС заповеда, тогаш не крадете ги ДЕСЕТОЦИТЕ и приносите наменети за БОГА. БОГ кажал: „Смее ли човек да краде од БОГА? А вие сепак крадете од МЕНЕ. Ќе кажете, што сме откраднале од ТЕБЕ? Од десетоците и приносите. Со проклетство сте проколнати: бидејќи крадевте од МЕНЕ, вие и сиот овој народ, [и целиот овој свет]. Донесете ги сите десетоци [‘десеток’ е 10% од вашиот бруто доход] во складиштето, па да има храна [Духовна храна] и во МОЈОТ дом [спасени души], и испитајте МЕ, рече ГОСПОД САВАОТ, дали нема да ги отворам прозорите Небесни за да го истурам благословот врз вас, па дури да нема ниту доволно место за него. Ќе ги прекорам оние коишто ги уништуваат вашите плодови земни, па лозата ваша во полето нема да остане без плод, кажа ГОСПОД САВАОТ. И блажени ќе ве нарекуваат сите народи: затоа што ќе бидете земја на благослови, вели ГОСПОД САВАОТ“ (Малахија 3:8-12)


Macedonian Alamo Literature

Ве молиме, контактирајте нé доколку ви се потребни повеќе информации, или за литература на  други теми коишто можеби ве интересираат.

Tony Alamo, World Pastor
Tony Alamo Christian Ministries Worldwide
P.O. Box 2948, Hollywood, CA 90078
Дваесет и четири часовна линија за молитва и информации: Тел (661) 252-5686

Tony Alamo Christian Ministries Worldwide им обезбедува место за живеење, со сите неопходни нешта за живот,
на сите оние кои што се наоѓаат во рамките на нашата американска локација, и кои што вистински сакаат, <br>со сето срце, сета душа, ум и сила, да му служат на ГОСПОДА.

Службата се одржува во Њујорк, секој вторник, во 20 часот и на другите локации, во ноќните часови.
Ве молиме повикајте го бројот (908) 937-5723 за повеќе информации. ПО СЕКОЈА СЛУЖБА СЕ СЛУЖАТ ОБРОЦИ.

Побарајте ја книгата Месијата (The Messiah) од Пасторот Аламо, којашто ни покажува дека ХРИСТОС бил спомнат во Стариот Завет, во повеќе од 333 пророштва.
Станете работник во жетвата на душите, со тоа што ќе станете дистрибутер на литература на Тони Аламо.
Сета наша литература и аудио пораки се бесплатни, вклучително и транспортот.

ОВАА ЛИТЕРАТУРА ГО СОДРЖИ ВИСТИНСКИОТ ПЛАН ЗА СПАСЕНИЕ (Дела 4:12).
НЕ ФРЛАЈТЕ ЈА, ДАЈТЕ МУ ЈА НА НЕКОЈ ДРУГ.

Оние од вас, кои што сте во други земји, ве охрабруваме да ја преведете оваа литература на вашиот
мајчин јазик. Ако ја препечатувате, ве молиме вклучете го и ова авторско право и регистрацијата:

© Авторско право февруари, 2014, 2015 Сите права задржани Светски пастор Тони Аламо ® Регистрирано февруари, 2014, 2015

MACEDONIAN—VOLUME 19200—THERE IS NO PALESTINE


footnotes:

1. Дан. 2:27-45, погл. 7, Мат. 24:3-14, Откр. погл. 13 return


Prayer footnotes:

1. Псал. 51:5, Рим. 3:10-12, 23 return

2. Мат. 26:63-64, 27:54, Лука 1:30-33, Јован 9:35-37, Рим. 1:3-4 return

3. Дела 4:12, 20:28, Рим. 3:25, I Јован 1:7, Откр. 5:9 return

4. Псал. 16:9-10, Мат. 28:5-7, Марко 16:9, 12, 14, Јован 2:19, 21, 10:17-18, 11:25, Дела 2:24, 3:15, Рим. 8:11, I Кор. 15:3-7 return

5. Лука 22:69, Дела 2:25-36, Евр. 10:12-13 return

6. I Кор. 3:16, Откр. 3:20 return

7. Ефес. 2:13-22, Евр. 9:22, 13:12, 20-21, I Јован 1:7, Откр. 1:5, 7:14 return

8. Мат. 26:28, Дела 2:21, 4:12, Ефес. 1:7, Кол. 1:14 return

9. Мат. 21:22, Јован 6:35, 37-40, Рим. 10:13   return

10. Евр. 11:6 return

11. Јован 5:14, 8:11, Рим. 6:4, I Кор. 15:10, Откр. 7:14, 22:14 return

12. Мат. 28:18-20, Јован 3:5, Дела 2:38, 19:3-5 return

13. Пов. зак. 4:29, 13:4, 26:16, Ис. Н. 1:8, 22:5, II Тим. 2:15, 3:14-17, Јаков 1:22-25, Откр. 3:18 return